Premii în echipă

Rezultate planuri de afaceri în echipa 22 Martie 2022

Rezultate planuri de afaceri în echipa 23 Aprilie 2021

Rezultate planuri de afaceri în echipa 30 Septembrie 2020

Nr. echipă Nume echipă Punctaj Este acordat premiu:

DA/NU

Tipul premiului:
4 Corsano 89 DA Premiul I
1 OJP 86 DA Premiul II
3 Qualitas Education Academy 80 DA Premiul III
2 CANT OR 78 NU
5 iNtellect 75 NU

Comunicate de presă

20212020

Comunicat – Rezultatele competiției planurilor de afaceri

În data de 23 Aprilie 2021 a avut loc a doua competiție a planurilor de afaceri de echipă organizată în cadrul proiectului POCU/380/6/13/123793,  “Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”, competiție ce a dorit încurajarea participării și a excelenței în cercetare și în antreprenoriat a doctoranzilor și a cercetătorilor post-doctorant.

Competiția a reprezentat și etapa finală a celei de-a doua serii de cursanți doctoranzilor și cercetători postdoctorat, care în perioada 1 mai 2020 – 30 aprilie 2021 au urmat timp de 12 luni cursuri de formare a competențelor antreprenoriale, sesiuni de consiliere și cursuri de formare psihopedagogică.

La competiție au avut ocazia să participe cei 32 de studenți doctoranzi și cercetători postdoctoranzi înscriși în cadrul proiectului, concurând pentru cele 3 premii care au fost acordate echipelor mixte de doctoranzi și cercetători postdoctorat, respectiv: premiul I  – în valoare de 30.000 lei, premiul II – în valoare de 20.000 lei și premiul III – în valoare de 10.000 lei

7 echipe cu planuri de afaceri cât mai bine detaliate, argumentate și organizate au concurat pentru cele 3 premii. După prezentarea ideilor de afaceri și analiza acestora, comisia a decis care au fost cele 3 echipe câștigătoare: premiul I – , premiul II –  și premiul 3 – .

Premiată cu locul I, echipa CORSANO au propus dezvoltarea unei aplicații gratuite, respectiv un un serviciu integrat de monitorizare, atenționare și furnizare digitală de soluții de sănătate pentru persoanele interesate. Aplicația oferă, în schimbul unui abonament, monitorizarea sănătății conectându-se la SHD-urile persoanei care beneficiază de ea, generând un raport periodic cu privire la interpretarea tuturor item-ilor smart pe care îi poate analiza: pulsul, tensiunea, electrocardiogramă, BMI, hidratare, saturația de oxigen din sânge, glicemia, anxietatea, respirația ș.a.m.d.

Situat pe locul II, Open Journal of Psychology (OJP) a propus crearea primului jurnal open access din România, din domeniul Psihologiei.  Această platformă online a jurnalului ar permite susținerea cercetărilor doctoranzilor și postdoctoranzilor naționali și internaționali, cu un sistem de sistem de abonamente la prețuri acceptabile, și cu asigurarea unui factor de impact ce ar permite susținerea calității publicațiilor.

Proiectul premiat cu premiul III este Qualitas Education Academy, o platformă online de e-learning care oferă accesul la meditații online și oferirea unor centre de meditații, oferind o metodă atractivă, accesibilă și sigură de învățare pentru elevi.

Scopul competiției a fost cel de a dezvolta competențele antreprenoriale și pe cele de lucru în echipă, de a încuraja grupul țintă să elaboreze planuri de afaceri inovative cu aplicabilitate în mediul privat, în special în entități din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI sau în administrația publică locală sau centrală și de a dezvolta o colaborare propice între studenții doctoranzi și cercetătorii post-doctorat care, în timp, vor putea evolua în crearea unor cercetări valoroase pentru mediul academic și pentru mediul de afaceri.

Planurile inovative de afaceri au fost evaluate ținând cont de criterii precum: caracterul inovativ al planului de afaceri comun, potențialul de a genera slujbe noi, efecte asupra mediului și protecția mediului, fezabilitatea ideii de afaceri, viabilitatea financiară, încadrarea planului în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI 2014-2020 și încadrarea planului în sectoare economice cu potențial competitiv conform SNC 2015-2020. Cele trei planuri de afaceri câștigătoare s-au înscris în domeniile de specializare inteligentă: tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate și sănătate.

Îi felicităm pe câștigători și pe toți participanții la competiția de echipă dar și în cadrul proiectului POCU/380/6/13/123793,  “Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație” și le dorim succes mai departe!

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 6,976,716.95 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de 6,770806.28 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni (24.05.2019 – 23.05.2022). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact: Manager de proiect – Prof. Univ. Dr. Hosu Ioan, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, https://cercetator_antreprenor.granturi.ubbcluj.ro.

O NOUĂ COMPETIȚIE A PLANURILOR DE AFACERI DE ECHIPĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI POCU123793

Vineri, 23 aprilie 2021, 7 echipe mixte de doctoranzi și post-doctoranzi vor participa la o competiție a planurilor de afaceri de echipă organizată în cadrul proiectului POCU/380/6/13/123793,  „Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”, competiție ce dorește încurajarea participării și a excelenței în cercetare și în antreprenoriat.

La competiție au avut ocazia să participe cei 32 de studenți doctoranzi și cercetători post-doctoranzi înscriși în cadrul proiectului care, pe parcursul a 12 luni de participare, și-au dezvoltat competențele antreprenoriale

În cadrul competiției vor fi acordate 3 premii echipelor mixte de doctoranzi și cercetători post-doctorat respectiv: premiul I  – în valoare de 30.000 lei, premiul II – în valoare de 20.000 lei și premiul III – în valoare de 10.000 lei.

Scopul competiției e de a dezvolta competențele antreprenoriale și pe cele de lucru în echipă, de a încuraja grupul țintă să elaboreze planuri de afaceri inovative cu aplicabilitate în mediul privat, în special în entități din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI sau în administrația publică locală sau centrală și de a dezvolta o colaborare propice între studenții doctoranzi și cercetătorii post-doctorat care, în timp, vor putea evolua în crearea unor cercetări valoroase pentru mediul academic și pentru mediul de afaceri.

Planurile inovative de afaceri vor fi evaluate ținând cont de criterii precum: caracterul inovativ al planului de afaceri comun, potențialul de a genera slujbe noi, efecte asupra mediului și protecția mediului, fezabilitatea ideii de afaceri, viabilitatea financiară,  încadrarea planului în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI 2014-2020 și  încadrarea planului în sectoare economice cu potențial competitiv conform SNC 2015-2020.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 6,976,716.95 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de 6,770806.28 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni (24.05.2019 – 23.05.2022). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Comunicat – Rezultatele competiției planurilor de afaceri

În data de 23 Septembrie 2020 a avut loc prima competiție a planurilor de afaceri de echipă organizată în cadrul proiectului POCU/380/6/13/123793,  “Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”, competiție ce a dorit încurajarea participării și a excelenței în cercetare și în antreprenoriat a doctoranzilor și a cercetătorilor post-doctorant. Competiția a reprezentat și etapa finală a primei serii de cursanți doctoranzilor și cercetători postdoctorat, care în perioada 1 octombrie 2019 – 30 septembrie 2020 au urmat timp de 12 luni cursuri de formare a competențelor antreprenoriale, sesiuni de consiliere și cursuri de formare psihopedagogică.

La competiție au avut ocazia să participe cei 31 de studenți doctoranzi și cercetători postdoctoranzi înscriși în cadrul proiectului, concurând pentru cele 3 premii care au fost acordate echipelor mixte de doctoranzi și cercetători postdoctorat respectiv: premiul I  – în valoare de 30.000 lei, premiul II – în valoare de 20.000 lei și premiul III – în valoare de 10.000 lei

5 echipe cu planuri de afaceri cât mai bine detaliate, argumentate și organizate au concurat pentru cele 3 premii. După prezentarea ideilor de afaceri și analiza acestora, comisia a decis care au fost cele 3 echipe câștigătoare: premiul I – Corsano, premiul II – OJP și premiul 3 – Qualitas Education Academy.

Premiată cu locul I, echipa CORSANO au propus dezvoltarea unei aplicații gratuite, respectiv un un serviciu integrat de monitorizare, atenționare și furnizare digitală de soluții de sănătate pentru persoanele interesate. Aplicația oferă, în schimbul unui abonament, monitorizarea sănătății conectându-se la SHD-urile persoanei care beneficiază de ea, generând un raport periodic cu privire la interpretarea tuturor item-ilor smart pe care îi poate analiza: pulsul, tensiunea, electrocardiogramă, BMI, hidratare, saturația de oxigen din sânge, glicemia, anxietatea, respirația ș.a.m.d. Situat pe locul II, Open Journal of Psychology (OJP) a propus crearea primului jurnal open access din România, din domeniul Psihologiei.  Această platformă online a jurnalului ar permite susținerea cercetărilor doctoranzilor și postdoctoranzilor naționali și internaționali, cu un sistem de sistem de abonamente la prețuri acceptabile, și cu asigurarea unui factor de impact ce ar permite susținerea calității publicațiilor. Proiectul premiat cu premiul III este Qualitas Education Academy, o platformă online de e-learning care oferă accesul la meditații online și oferirea unor centre de meditații, oferind o metodă atractivă, accesibilă și sigură de învățare pentru elevi.

Scopul competiției a fost cel de a dezvolta competențele antreprenoriale și pe cele de lucru în echipă, de a încuraja grupul țintă să elaboreze planuri de afaceri inovative cu aplicabilitate în mediul privat, în special în entități din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI sau în administrația publică locală sau centrală și de a dezvolta o colaborare propice între studenții doctoranzi și cercetătorii post-doctorat care, în timp, vor putea evolua în crearea unor cercetări valoroase pentru mediul academic și pentru mediul de afaceri.

Planurile inovative de afaceri au fost evaluate ținând cont de criterii precum: caracterul inovativ al planului de afaceri comun, potențialul de a genera slujbe noi, efecte asupra mediului și protecția mediului, fezabilitatea ideii de afaceri, viabilitatea financiară, încadrarea planului în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI 2014-2020 și încadrarea planului în sectoare economice cu potențial competitiv conform SNC 2015-2020. Cele trei planuri de afaceri câștigătoare s-au înscris în domeniile de specializare inteligentă: tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate și sănătate.

Îi felicităm pe câștigători și pe toți participanții la competiția de echipă dar și în cadrul proiectului POCU/380/6/13/123793,  “Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație” și le dorim succes mai departe!

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 6,976,716.95 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de 6,770806.28 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni (24.05.2019 – 23.05.2022). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Contact: Manager de proiect – Prof. Univ. Dr. Hosu Ioan, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, https://cercetator_antreprenor.granturi.ubbcluj.ro.

ECHIPE MIXTE DE DOCTORANZI ȘI POST-DOCTORANZI PARTICIPĂ LA O COMPETIȚIE A PLANURILOR DE AFACERI DE ECHIPĂ

Miercuri, 23 septembrie 2020, 5 echipe mixte de doctoranzi și post-doctoranzi vor participa la o competiție a planurilor de afaceri de echipă organizată în cadrul proiectului POCU/380/6/13/123793,  „Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”, competiție ce dorește încurajarea participării și a excelenței în cercetare și în antreprenoriat.

La competiție vor avea ocazia să participe cei 31 de studenți doctoranzi și cercetători post-doctoranzi înscriși în cadrul proiectului. Aceștia au avut ocazia să își dezvolte competențele antreprenoriale pe parcursul a 12 luni de participare la cursuri organizate în cadrul proiectului.

În cadrul competiției vor fi acordate 3 premii echipelor mixte de doctoranzi și cercetători post-doctorat respectiv: premiul I  – în valoare de 30.000 lei, premiul II – în valoare de 20.000 lei și premiul III – în valoare de 10.000 lei.

Scopul competiției e de a dezvolta competențele antreprenoriale și pe cele de lucru în echipă, de a încuraja grupul țintă să elaboreze planuri de afaceri inovative cu aplicabilitate în mediul privat, în special în entități din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI sau în administrația publică locală sau centrală și de a dezvolta o colaborare propice între studenții doctoranzi și cercetătorii post-doctorat care, în timp, vor putea evolua în crearea unor cercetări valoroase pentru mediul academic și pentru mediul de afaceri.

Planurile inovative de afaceri vor fi evaluate ținând cont de criterii precum: caracterul inovativ al planului de afaceri comun, potențialul de a genera slujbe noi, efecte asupra mediului și protecția mediului, fezabilitatea ideii de afaceri, viabilitatea financiară,  încadrarea planului în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI 2014-2020 și  încadrarea planului în sectoare economice cu potențial competitiv conform SNC 2015-2020.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 6,976,716.95 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de 6,770806.28 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni (24.05.2019 – 23.05.2022). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.